Tälle sivustolle on koottuna materiaaleja, joista saattaa olla hyötyä larpinjärjestäjille. Katsothan alta ohjeet ennen materiaalien käyttämistä.

MATERIAALIEN KOPIOINTI
Sellaisia materiaaleja ja toimintatapoja, joita voi käyttää suoraan hyväksi larpeissa (esim. aikataulut, siivouslistat jne), saa ihan suoraan kopioida sanasta sanaan järjestämiinsä epäkaupallisiin larppeihin. Niitä voi myös käyttää lähinnä esimerkkinä ja soveltaa ja jatkokehittää omaan peliin sopivaksi. Oppaat ja vastaavat järjestäjille suunnatut ohjetekstit, joita ei voi suoraan kopioida larppiin, on tarkoitettu luettavaksi eikä niitä saa kopioida.

Kopioitavaksi tarkoitettuja materiaaleja saa kopioida ainoastaan epäkaupalliseen larppiin tai vastaavaan tapahtumaan. Niitä ei saa kopioida esim. jakaakseen niitä eteenpäin tai kaupallisiin tarkoituksiin (jos haluat tehdä näin, ota yhteyttä tekijään ja kysy lupa). Et saa siis esimerkiksi perustaa sivustoa jossa jaat näitä materiaaleja eteenpäin tai sisällyttää niitä johonkin painoteokseen jne. Omalle koneelle omaan talteen materiaaleja saa tallettaa. Jos haluat jakaa materiaaleja eteenpäin, niin tee se linkittämällä tälle sivustolle tai materiaalin omalle sivulle.

MATERIAALIEN KREDITOINTI
Jos materiaalissa pyydetään kreditoimista, niin teethän näin. Tällöin kreditoitava tekijä kerrotaan materiaalin yhteydessä. Jos sitä ei pyydetä, niin kreditoida ei tarvitse (mutta saa jos haluaa). Suurinta osaa käyttömateriaaleista (aikataulut, siivouslistat jne) ei tarvitse kreditoida. Monet materiaalit ja kuvaillut toimintatavat tällä sivustolla ovat useiden ihmisten yhteistyön tulosta ja larppiskenessä dynaamisesti syntynyttä tietotaitoa, eikä kukaan voi siksi väittää keksineensä asiaa kokonaan itse. 

AUTA ANTAMALLA MATERIAALEJA
Jos sinulla on joitain larpinjärjestämiseen liittyviä materiaaleja, joista saattaisi olla apua muillekin, ja jotka voisit antaa yleiseen käyttöön, olethan yhteydessä osoitteeseen epellarp ät gmail.com. Materiaalit tai linkki niihin + haluamasi saateteksti voidaan sitten lisätä sovitusti näille sivuille.

MUISTUTUS: EI OLE YHTÄ OIKEAA TAPAA
Ihmisillä on hyvin erilaisia mieltymyksiä. Siksi larpintekijöitä, pelaajia ja larppeja on paljon erilaisia, eikä ole myöskään yhtä oikeaa tapaa tehdä larppeja. Mihinkään materiaaleihin tällä sivustolla ei siis tule suhtautua ajatuksella “näin pitää tehdä”, vaan pikemminkin “näin joku muu on tehnyt, mitä voin oppia siitä?” tai “vaikuttaa toimivalta, säästänpä aikaa ja kopioin tästä” tai “tämä ei tunnu musta ihan tähän peliin / itselleni toimivalta, teenpä itse vähän eri tavalla” tai “noin en ainakaan tee”.

SIVUSTON YLLÄPITO
Tämän sivuston on koonnut Elli O ja sitä ylläpitää Elli / Epel Larp ry. Tällä hetkellä monet materiaalit ovat Ellin pääjärjestämistä larpeista tai Epel Larpin peleistä, mutta toiveena olisi saada sivustolle muiltakin materiaaleja. Ylläpitoon saa yhteyttä osoitteesta epellarp ät gmail.com.

Tietosuojaseloste
Taustakuva: Pixabay